Afdelingen
Contributie 2018 betalen
Contributie 2018 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje
De vakantie is achter de rug en de kweek is voor de meesten weer afgesloten. Hopelijk is het voor de meeste kwekers een geweldig kweekjaar geweest. Nu de wintermaanden weer voor de deur staan, starten we op 31 oktober. Voor onze eerste contactavond hebben wij uitgenodigd dhr. Alexander Jassies. Dit is de eerste keer dat hij een lezing bij ons komt verzorgen. Waar hij ons over gaat vertellen, is de vererving van grote parkieten. Dus leden, we heten jullie welkom op dinsdag 31 oktober en we beginnen om 20.00u.
Ook zien we graag dat u het contributiegeld van € 5,00 overmaakt. Verder voor meer nieuws, kijk op onze website.

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

De lezing voor oktober is helaas afgezegd, oorzaak is ziekte van de spreker. De lezing zou gaan over forpussen. Ons is beloofd om dit onderwerp in 2018 te hervatten. Ik ben nu druk bezig om een andere spreker te zoeken. Wie? Is een verrassing. Wel kunt u onze Facebookpagina in de gaten houden. Daar vindt u overigens meer info. Wanneer u dit leest en denkt….ik ga daar een lezing over geven (of u heeft iets interessant te melden) dan bent u van harte welkom. Neemt u dan contact op met onze secretaris. De avond zal worden gehouden op donderdag 26 oktober.

 

Secretariaat: L.A.J. Jansen
Kromstraat 183, 5345 AC Oss
Tel. 0412-642844
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Oost Brabant worden gehouden in: café - zaal Wittenberg, Oude Molenstraat 10, 5342 GC, Oss

Donderdagavond 19 oktober komt Etiënne van der Stricht uit Kruibeke (België) een prachtige lezing verzorgen over pionussen, amazones en ara's. We kennen Etiënne als een boeiende spreker met een schat aan ervaring en veel kennis. Mis deze avond die om 20.00 u begint dus niet!
Vrienden, kennissen en leden van andere afdelingen zijn tegen een kleine vergoeding van harte welkom. Nieuwsgierig naar de overige lezingen / evenementen in 2017? Kijk dan ook eens op onze website www.obps.nl

 

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

Vrijdag 27 oktober komt de firma Witte Molen een lezing houden over voeding en medicijnen.

Wilt u lid worden van de afdeling dan kunt u contact opnemen met de secretaris. De contributie voor de afdeling bedraagt € 15,00 per jaar. Er wordt iedere maand een bijeenkomst gehouden met uitzondering van de maanden juli en augustus. Afdelingsleden krijgen per mail een nieuwsbrief.

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 17 oktober zal Jan Chris van Dam uit Pijnacker een lezing verzorgen met als titel “Vreemde vogels Down Under”. In de maanden oktober en november reizen we met vier personen een reis door zuidoost Australië. We gaan op zoek naar de weinige barrabandparkieten in de natuur die er nog zijn. We bezoeken o.a. John McGrath in Jass die ons begeleidt langs een aantal parkietenkwekers. Bij een van de parkietenkwekers komen we de zeldzame rotsparkiet tegen. We rijden weer 500 km naar Bourke waar we de blue bonnet zijn natuurlijke omgeving zien. We genieten van een overweldigende bloei in de woestijn, die onlangs onder water stond. We rijden door een gebied waar vele grote speelfilms zijn opgenomen. We brengen een bezoek aan de Flying Docters en rijden langs de overstroomde Murryriver. In Mildura beleven we een zwaar onweer en worden dan ook geëvacueerd.
De volgende twee dagen bezoeken we vier parkieten- en lorikwekers. We reizen door naar  ‘De Grampians’ met zijn geweldige dierenrijkdom. Hier wordt je omgeven door wallaby’s, helmkaketoes, raaf- en geelkuifkaketoes en rosé’s. Avontuurlijke wandelingen maken we in de bergen en bezoeken watervallen.
Bent u liefhebber van Australische vogels en natuurschoon? Stap bij ons in en reis mee om twee uur lang in Australië te zijn. We hebben een première, want op deze avond wordt deze nieuwe film als eerste bij ons vertoond. Breng op deze avond gerust een vriend of kennis mee om kennis te laten maken met de Parkieten Sociëteit. Hij of zij kan zich in de pauze bij de bestuurstafel opgeven als nieuw lid bij onze vereniging.

 

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

De maand oktober kenmerkt zich doordat er twee activiteiten plaatsvinden. De eerste activiteit die zal plaatsvinden is op 8 oktober en dat is onze najaarsbeurs in samenwerking met de Weerselose markt. Dit is een mooie gelegenheid om nog datgene aan te schaffen waar men al zo lang naar op zoek is en te verkopen wat men nog kwijt wil. De beurs zal plaatsvinden in de hal van de Weerselose markt, Bornsestraat 14 te Weerselo. De openingstijden zijn: inbreng vogels vanaf 9.00u. Voor publiek geopend vanaf 10.00u. tot 17.00u. Omdat de beurs alleen een kans van slagen heeft wanneer er een groot aanbod is van vogels nodigen wij daarom ook de verenigingen en standhouders uit. Als wij er met ons allen de schouders onder zetten komen we er wel. Kom allen met vogels: Hopelijk kunnen wij rekenen op een grote opkomst. U kunt zich aanmelden bij de dhr. Hofste 0546-622114 / 06-20759525 mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreker
Donderdag 26 oktober is onze contactavond. Voor deze avond hebben wij uitgenodigd de dhr. C. van Diepstraten. Er wordt gesproken over voeding en in het bijzonder de voedingsstoffen zoals eiwitten. Alle tips om doormiddel van goede voeding vogels gezond te houden en te kweken. Belangrijk is om tussendoor vragen te stellen. Dit belooft opnieuw een leerzame en gezellige avond te worden. Wij rekenen op een grote opkomst.

Show
De beurs hebben we nog niet gehad of we zijn al weer de show aan het voorbereiden. De show die al jaren in samenwerking met ONETO plaats vindt, zal worden gehouden op 1, 2 en 3 december. Deze show zal een landelijke show zijn en wij hopen dan ook dat er vanuit alle afdelingen vogels worden ingezonden. Voor informatie kan men contact opnemen met Cristel Vollema of Ben Leushuis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij nodigen alle speciaal clubs en verenigingen uit om deel te nemen zodat er weer een show neergezet kan worden die zijn weerga niet kent. Onze show zal plaatsvinden in Hangar 11 op vliegbasis Twente, Vliegveldweg 347, 7524 PT Enschede.

Secretariaat: P. Pattijn
Groningenlaan 69, 4926 GC  Lage Zwaluwe
Tel: 06-14126911
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling West Brabant worden gehouden in: Dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119, 4711 EG, Sint Willebrord.

Deze maand houden wij onze ledenvergadering op laatste vrijdag van de maand op 27 oktober, aanvang 20.00u.
Uitgenodigd is Michel van de Plas van World of Birds Foundation uit Erica met een lezing over de opvang en de diversen vogels bij de stichting. World of Birds Foundation is een ideële organisatie die zich sinds 1996 inzet voor het welzijn van papegaaiachtige in Nederland. World of Birds Foundation heeft de volgende doelstellingen:
Behoud van de soorten en ondersoorten papegaaien en parkieten; Verzamelen van waardevolle informatie over houden en behouden van papegaaien; Verstrekken van informatie aan eigenaren van papegaaien.

Onze welbekende en gezellige beurs wordt deze maand gehouden op de 2e zondag van de maand 8 oktober van 9.00u. tot 12.00u. Nieuwe handelaren zijn welkom na telefonisch contact met M. v. Benthem 06-15530607 of P. Pattijn 06-14126911

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: ?De Residentie? Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

Na een geweldig succes van onze show afgelopen jaar heeft de Parkieten Sociëteit Limburg-Zuid dit jaar weer een expositie georganiseerd. De opening is vrijdag 20 okt. vanaf 19.00u.  t/m 21.30u., zaterdag 21 okt. vanaf 10.00u. t/m 20.00u. en zondag 22 okt. vanaf 10.00u. t/m 16.00u. In onze vereniging wordt er gekweekt variërend van grasparkiet tot papegaai en diverse soorten kaketoes. Voor vragen over het houden en kweken van kromsnavels, zijn er tijdens deze show diverse leden aanwezig om u te woord te staan. Gastinzenders zijn van harte welkom, bij interesse kunt u zich aan melden voor 7 okt. per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook dit jaar zijn er diverse stands aanwezig tevens is er een vogelbeurs. Entree is vrij.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de in april gehouden verenigingsmiddag, is besloten om de afdeling weer meer actief te maken en voorlopig door te gaan met twee bijeenkomsten per jaar. Deze zullen voortaan op een dinsdagavond worden gehouden. Om de activiteiten voort te kunnen zetten, is een contributiebedrag van € 10,00 afgesproken. Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neem dan contact op met Ed van Zon 06-5715 7193 of René Kampscheur 06-5577 3268

Voor dinsdagavond 24 oktober is uitgenodigd Jos Hubers, die een lezing komt verzorgen over Zuid-Afrika. Dit is een geheel vernieuwde voordracht samengesteld uit opnames die de laatste jaren zijn genomen. De foto’s zijn genomen bij diverse gerenommeerde kwekers en laten ook een indruk zien van het rijke dierenleven (nadruk op vogels).
Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06-5715 7193 of René Kampscheur 06-5577 3268.