Afdelingen
Contributie 2018 betalen
Contributie 2018 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

Dinsdag 28 november hebben wij uitgenodigd als spreker, dhr. Ine Peter Terpstra. De meesten onder ons weten wel wie hij is maar voor de anderen een kleine toelichting. Ine Peter kweekt al jaren met agaporniden en is er zeer succes vol mee. Op shows valt hij veelal in de prijzen. Dus voor de kwekers met deze vogels is het zeker de moeite waard om langs te komen. We starten om 20.00u met onze contactavond. Voor meer nieuws kunt u terecht op onze website.

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

We zijn aan de laatste verenigingsavond gekomen van 2017.

Terugkijken is niet altijd goed maar we kunnen zeggen dat het een geslaagd jaar was.

Ik wil één maand naar voren brengen en dat was het uitje naar het plaatsje Erica. Daar waren we welkom bij Vogelopvangcentrum 'World of Birds Foundation’. Een ruime vogelkas met ruim 1600 papegaaiachtige. Na dat bezoek brachten we een bezoek aan een vogelpark in Lutten ‘de Lorkeershoeve’. Hier genoten we van een zeer goede middagmaaltijd. Na de maaltijd kon je op eigen gelegenheid het park bezoeken. Rond 17.00u. reden de meesten weer richting noord Holland, wat nog ruim 2 uur rijden was. Dit uitje werd georganiseerd door de PS Noord-Holland in samenwerking met 2 andere verenigingen nl.: ‘Onze Parkieten’ uit Oudorp en vogelvereniging ‘de Gouldamadine’ uit Assendelft. Er waren totaal 24 aanmeldingen. Het was een zeer geslaagde dag.

Terug naar 30 november, onze verenigingsavond.

We heten welkom dhr. Reinhold, voorzitter van het platform Stop invasieve exoten.

Dhr. Reinhold gaat in op 3 soorten papegaaiachtige die rondvliegen in de vrije Nederlandse natuur maar hier eigenlijk niet thuis horen. Wat voor schade brengen ze aan de huidige fauna? Een avond waar je mee mag discussiëren!

Graag tot ziens op donderdag 30 november.

Het bestuur wenst u nu al vast fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2018.

.

Secretariaat: L.A.J. Jansen
Kromstraat 183, 5345 AC Oss
Tel. 0412-642844
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Oost Brabant worden gehouden in: café - zaal Wittenberg, Oude Molenstraat 10, 5342 GC, Oss

Donderdagavond 19 oktober neemt ons lid Theo Selten ons via prachtige foto’s en filmpjes mee naar zijn eigen collectie vogels. Avonden die door eigen leden worden verzorgd, zijn altijd zeer druk bezocht. Kom dus ruim op tijd als je nog een mooi plekje in de zaal wilt bemachtigen waar je alles goed kunt zien.

Zoals gewoonlijk beginnen wij vanaf 20.00u. Vrienden, kennissen en leden van andere afdelingen zijn tegen een kleine vergoeding van harte welkom.

Nieuwsgierig naar de overige lezingen / evenementen in 2017/ 2018? Kijk dan ook eens op onze website www.obps.nl

Secretariaat: J. Groenwoud
De Plevier 57, 7905 CK Hoogeveen
Tel. 06-15507248
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Drenthe worden gehouden in: Ons Dorpshuis, Hoofdstraat 54
7872 PL Valthe

De maand november staat in het teken van de show die zal worden gehouden van 15-19 november. De vogels worden op 16 november gekeurd door de keurmeesters.

De openingstijden zijn:

17 november voor inzenders en genodigden.

18 november van 10.00u. - 21.00u..

19 november van 10.00u. - 16.00u.

Het adres van de locatie is:

Dorpshuis "De Breiberg"

Oranjestraat 2

7753 TK  Dalerpeel


Op de ledenavond van 21 november komt dhr. A. van Kooten een lezing verzorgen. Het onderwerp is Zuid Afrika. Tevens zal er nagepraat worden over de show.

Mocht u vogels willen inschrijven voor de show kan dat bij het secretariaat voor 12 november.

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

In september hebben we een bezoek gebracht aan het opvangcentrum in Erica. Na een leuke ontvangst met koffie zijn we aan de rondgang begonnen waar een grote collectie vogels valt te bewonderen die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Na ook nog een bezoek aan Sjack Bastiaan te hebben gebracht, zijn we afgereisd naar Zevenhuizen waar een prima buffet op ons stond te wachten.

Op 29 september zijn we ook weer gestart met de clubavond. Deze werd verzorgd door de heer Huub Muzee de weerman van omroep west met een uiteenzetting over het weer. Ook de heer Wierda, secretaris van het hoofdbestuur, was aanwezig wat zeer op prijs werd gesteld.

Voor 24 november staat de heer P. Borst op het program over zijn vogelhobby en de eendenkooi.

 

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 21 november zal Etienne van der Stricht uit Kruibeke (B) een lezing verzorgen over pyrrhura’s en aratinga’s. De lezing gaat over de verzorging, voeding, huisvesting en de kweek van de pyrrhura en aratinga soorten. Verder worden al de pyrrhura soorten vertoond en besproken. Nadien zien we de meest voorkomende soorten aratinga's die we in Europa kweken.

Breng op deze avond gerust een vriend of kennis mee om kennis te laten maken met de Parkieten Sociëteit. Hij of zij kan zich in de pauze bij de bestuurstafel opgeven als nieuw lid bij onze vereniging

 

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

De beurs van oktober hebben we nog niet gehad als het maandnieuws ter perse gaat. Toch zijn we al weer druk bezig met de voorbereiding voor de show in december.

Donderdag 23 november, een week eerder dan gebruikelijk (vanwege de show,), hebben wij als spreker voor onze contactavond dhr. Jos Hubers uitgenodigd. Hij zal zijn nieuwe Zuid-Afrika lezing presenteren.

Ter voorbereiding van onze landelijke show hebben we een extra informatieavond op donderdag 16 november. U bent hiervoor allemaal van harte uitgenodigd. De avond is in zijn geheel gewijd aan de show. Na de zeer goede recensie van de show in 2015, hopen wij op inschrijvingen uit het hele land. Wees er dus op tijd bij want ‘vol is vol’. De sluiting is 11 november. De show zal plaatsvinden op 2-3 en 4 december in “Hangar 11” op de vliegbasis Twente, Vliegveldweg 347, 7524 PT Enschede. Komt u a.u.b. de extra contactavond bezoeken want wij hebben met de show al uw medewerking nodig. Zonder uw medewerking en vogels is er geen show te organiseren. Met deze toplocatie zijn wij in de gelegenheid er een grote landelijke show van te maken. Zo kunnen we ons als afdeling nog meer onderscheiden. Er zal meer ruimte ter beschikking zijn om meerdere soorten vogels te kunnen showen. Wij denken dan ook aan een show met tropen, kanaries, wildzang, Europese cultuur vogels, papagaaien en parkieten. Daarnaast hebben wij al een aantal speciaalclubs bereid gevonden hier aan deel te nemen. De speciaalclubs/verenigingen zullen een ruimte toegewezen krijgen om de club en vogels te kunnen promoten. De ingebrachte vogels van afdelingen van de Parkieten Sociëteit zullen in de show mee draaien. Het is natuurlijk ook vanzelfsprekend dat leden van clubs daar ook vogels kunnen inzenden. Hoe meer vogels we kunnen laten zien, des te beter. Dit allemaal in het kader van samen staan we sterk. Het is tevens een unieke kans om onze hobby meer onder de aandacht te brengen. Graag willen wij u dus uitnodigen, donderdag 16 november in Buurthuis ’t Lansink te Hengelo, om met ons van gedachte te wisselen over onze show.

Wij hopen op de medewerking van al onze leden tijdens de opbouw, maar ook zeker met het inbrengen van vogels. Als al onze leden van de afdeling Twente en andere afdelingen 1 of 2 vogels zouden inbrengen voor de show, dan zouden we u een show kunnen bieden met veel variëteiten en soorten. Is uw mailadres bij ons bekend dan ontvangt u het inschrijfformulier bij de maandelijkse nieuwsbrief. Mocht u de maandelijkse nieuwsbrief niet ontvangen dan is waarschijnlijk uw mailadres niet bekend, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan zorgen wij alsnog voor een inschrijfformulier. Tevens willen we u uitnodigen om een kijkje te komen nemen op onze locatie. Graag tot dan!

Secretariaat: P. Pattijn
Groningenlaan 69, 4926 GC  Lage Zwaluwe
Tel: 06-14126911
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling West Brabant worden gehouden in: Dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119, 4711 EG, Sint Willebrord.

Deze maand houden wij onze ledenvergadering de laatste vrijdag van de maand, 24 november, aanvang 20.00u.

Uitgenodigd is dr. Hedwig van der Horst om vragen vanuit de leden te beantwoorden.

Wie is Hedwig van der Horst? Na haar middelbare school heeft zij diergeneeskunde gestudeerd in Utrecht. Tijdens haar studie bleef zij interesse houden in vogels en haar afstudeerscriptie ging dan ook over suikerziekte bij vogels. Na haar opleiding werd zij aangenomen op de universiteit als specialist in opleiding. In ongeveer 4 jaar heeft Hedwig de opleiding Nederlands specialist vogelgeneeskunde succesvol afgerond. Na 15 jaar een eigen praktijk te hebben gehad bij de Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien is ze verhuisd naar Riel (vlakbij Tilburg) en daar Vogelpraktijk ‘de Horst’ begonnen.

Onze welbekende en gezellige beurs wordt deze maand gehouden op de 2e zondag van de maand 12 november van 9.00u. tot 12.00u. Nieuwe handelaren zijn welkom na telefonisch contact met M.v. Benthem 06-15530607 of P. Pattijn 06-14126911

 

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: ?De Residentie? Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

In de maand november zijn er geen contactavonden. De eerstvolgende contactavond is vrijdag 8 december, aanvang 20.00u. Onderwerp van deze avond is de evaluatie van onze jaarlijkse show en daarna sint/kerst viering. Het beloofd weer een gezellige avond te worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom op onze contactavonden. Neemt u dus gerust vrienden en bekenden mee

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 5715 7193 of René Kampscheur 06 5577 3268

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.