van de bestuurstafel
Contributie 2017 betalen

Beste lezer.

Afgelopen maand, om precies te zijn op 24 juni, vierde de Parkieten Sociëteit haar vijftigste verjaardag. Dat we dat niet zomaar aan ons voorbij hebben laten gaan, blijkt uit het cadeau (een extra magazine in de vorm van een jubileumuitgave) wat u heeft ontvangen. Het is altijd moeilijk om iets te bedenken waar je alle lezers een plezier mee kunt doen. Wij hopen dat u met een stukje geschiedenis, uitleg over de totstandkoming van het magazine en de ringenprocedure meer inzicht heeft gekregen over wat uw bestuur en redactie zoal doet.

In dit magazine treft u o.a. een artikel van onze ringenadministratie voor de ringenbestelling voor 2018. Lees dit eens door zodat u weet wat er allemaal moet gebeuren om op tijd uw ringen in huis te hebben. Onlangs zijn wij door het CITES-bureau benaderd met vragen betreffende onze ringenleveringen. Bij het CITES-bureau komen soms aanvragen binnen voor certificaten met “oude” ringnummers of afwijkende ringmaten. De opgegeven reden is dan veelal dat men de ringen te laat in huis had met schuldverwijzing naar de Parkieten Sociëteit. Wij willen u er nogmaals op wijzen dat niet wij maar u verantwoordelijk bent voor het op tijd bestellen van de ringen. Het CITES-bureau heeft nogmaals uitgelegd dat ringen geregistreerd moeten worden en alleen in het jaar en land, wat op de ring vermeld staat, gebruikt mogen worden. Aanvragen voor certificaten met overjarige ringen kan vertraging opleveren omdat men eerst zal natrekken of de ring wel goed geregistreerd is. Daarvoor moet een andere database dan de lopende (2017) geraadpleegd worden. 

De (verplichte) ringmaten voor CITES vogels kunt u op onze website vinden. Wanneer u een afwijkende (grotere) ringmaat gebruikt, moet u daar een zeer goede reden voor hebben en eventueel een verklaring van een dierenarts.

Het voor u liggende magazine is traditiegetrouw een uitgave voor de maanden juli en augustus. We hopen dat u allen van een prettige en fijne vakantie mag genieten en dat het kweekseizoen ook naar tevredenheid zal zijn of al naar tevredenheid is afgesloten.

Bondsbestuur
Parkieten Sociëteit