Afdelingen
Contributie 2018 betalen
Contributie 2018 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

De feestdagen liggen weer achter ons en een nieuw kweekjaar voor ons. Het bestuur wenst alle leden van de afdeling Friesland een gezond 2018. Op onze contactavond op dinsdag 30 januari komt als spreker dhr. R. de Jager langs. Hij zal ons een film tonen over de prachtige natuur in Friesland, ook geeft hij altijd een boeiend commentaar bij de beelden.
Dus leden kom langs in Tijnje om dit mee te maken, we starten altijd om 20.00u.
Verder is er op deze avond een kleine jaarvergadering over de stand van zaken.

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

Het lijkt wel of de jaren sneller gaan als je ouder wordt. Het is alweer 2018 en het bestuur wenst u allen een gezond jaar toe.
We gaan ook dit jaar weer een aantal fijne verenigingsavonden houden. Er is mij ten ore gekomen dat de avonden door de bar juffrouw Fabienne gewaardeerd worden. Het aantal bezoekers tijdens de verenigingsavond valt niet tegen maar er mogen er altijd nog enkele bij komen.
Wel vallen de eerste twee maanden van dit jaar af. Dit heeft een uitleg nodig. Onze leden komen uit een hoek waar het lastig wordt om ‘s avonds laat nog naar huis te rijden. De te verwachten weersomstandigheden in de maanden januari en februari is dan niet optimaal. Ook voor de spreker die vaak niet uit de buurt komt, is het een probleem.
Onze eerste avond begint 29 maart. We houden dit jaar een andere ledenvergadering, zeg maar digitaal. Vorig jaar namelijk waren er tijdens de ledenvergadering maar twee leden en dat is zonde van de tijd en met name de kosten voor de zaalhuur.
Heeft u op- of aanmerkingen over uw vereniging dan kunt u dat via de e-mail aan het secretariaat doorgeven. Als dat niet lukt, mag het ook per telefoon. Graag voor februari dan kan dit worden meegenomen in het jaarverslag.
Heeft u behoefte aan een ledenvergadering of komen er veel problemen naar voren die om een ledenvergadering vragen, dan gaan we die gewoon houden. Er zal een kascontrole plaatsvinden door twee leden. In maart krijgt u de gelegenheid om inzicht te nemen in de boekhouding van de vereniging. Op deze avond is er een spreker maar wordt er toch even kort een uitleg gegeven over het jaarverslag en het wel en wee van onze vereniging. Nu we het toch over het boekhouden hebben, wordt u gevraagd de contributie van € 20,00 over het jaar 2018 over te maken. Tevens kunnen we nog wel iemand gebruiken die het bestuur wil komen versterken. Laten we er allemaal een fijn jaar van maken met onze prachtige hobby.


Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

Vrijdag 26 januari zal Jan Chris van Dam uit Pijnacker een lezing verzorgen met als titel “Vreemde vogels Down Under”. In de maanden oktober en november reizen we met vier personen door zuidoost Australië. We gaan op zoek naar de weinige barrabandparkieten in de natuur die er nog zijn. We bezoeken o.a. John McGrath in Jass die ons begeleidt langs een aantal parkietenkwekers. Bij één van de parkietenkwekers komen we de zeldzame rotsparkiet tegen. We rijden weer 500km naar Bourke waar we de blue bonnet in zijn natuurlijke omgeving zien. We genieten van een overweldigende bloei in de woestijn, die onlangs onder water stond. We rijden door een gebied waar vele grote speelfilms zijn opgenomen. We brengen een bezoek aan de Flying Docters en rijden langs de overstroomde Murryriver. In Mildura beleven we een zwaar onweer en worden dan ook geëvacueerd.
De volgende twee dagen bezoeken we vier parkieten- en lorikwekers. We reizen door naar  ‘De Grampians’ met zijn geweldige dierenrijkdom. Hier word je omgeven door wallaby’s, helmkaketoes, raaf- en geelkuifkaketoes en rosé’s. Avontuurlijke wandelingen maken we in de bergen en bezoeken watervallen.
Bent u liefhebber van Australische vogels en natuurschoon? Stap bij ons in en reis mee om twee uur lang in Australië te zijn.

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

 

 

 

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Het bestuur van de afd. Twente wenst u allen een goed en gezond 2018.

Show: december 2017 op de vliegbasis Twenthe Hangar 11
Met de show als hoogtepunt hebben wij afscheid genomen van 2017. Wij kunnen terugkijken op een goed jaar. Het was weer een succes en daarvoor willen dan ook alle inzenders en medewerkers bedanken. Ik zou graag in alle klasses de kampioenen willen benoemen maar dan heb ik hiervoor nog een pagina nodig. Hieronder de belangrijkste prijzen.
Algemeen Kampioen:     Dhr. van Bakel      incakaketoe            94 punten
Jeugd Kampioen:     J. v. Boxem        grijsrugdwergpapegaai    91 punten
Derby:              H.J. Rikhof        koningsparkiet        92 punten
Twente Kampioen:    J.E. Wagenmans    Indische halsbandparkiet    92 punten

Contactavond
Voor onze eerste contactavond van 2018 hebben wij uitgenodigd de dhr. Hans Wagenaar. Hij geeft een lezing met als titel “New generation”. Deze lezing gaat uiteraard over jonge vogels. De activiteiten bestaan uit het verzorgen van digitale fotoshows over vogels in zeer brede zin, welke worden voorzien van bijbehorend commentaar. De deur staat op 25 januari om 20.00 uur voor u allen open.

Wij organiseren zoals gebruikelijk weer onze voorjaarsbeurs in de Weerselose Markhal te Weerselo en wel op zondag 11 maart. De hal is, indien het weer erom vraagt, verwarmd. De beurs heeft alleen kans van slagen wanneer er een groot aanbod van vogels en standhouders is. Hopelijk kunnen wij dus rekenen op een grote opkomst. U kunt zich aanmelden bij de dhr. Gerrit Hofté tel:0546-622114 / 06-20759525

Jaarprogramma
Wij hebben ook nu weer ons best gedaan om een goed gevarieerd programma samen te stellen, dat u zal worden toegezonden. Wij vragen graag uw medewerking door de contributie te betalen via de machtigingskaart of te storten op rekening nr. NL46 RABO 0102034788 van de Parkieten Sociëteit Twente zodat de geplande activiteiten kunnen doorgaan.

 

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

Vrijdag 26 januari is onze jaarvergadering aanvang 20.00 uur. Wij hopen alle leden te mogen begroeten. Deze avond is echter alleen toegankelijk voor leden van onze afdeling.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 5715 7193 of René Kampscheur 06 5577 3268

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.