start
Contributie 2022 betalen
Contributie 2021 betalen

Op de site van het RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - zijn de indicaties opgegeven om iets als een bedrijfsmatigheid te beschouwen. U kunt dit lezen op https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/huisdieren-houden-en-fokken/bedrijfsmatig-huisdieren-houden/bedrijfsmatig

Mocht u bezoek krijgen van een NVWA-inspecteur, dan is het aan u om aan te tonen dat u hobbymatig bezig bent. Bent u het niet eens met de beslissing van de NVWA-inspecteur en wilt u in beroep tegen zijn besluit, dan kunt u via contact met ons opnemen. Via de Parkieten Sociëteit kunt u mogelijk in rechten vertegenwoordigd worden door de PVH-jurist

Het huidige magazine

images/magazine/2106-1_resize.JPG

Van de bestuurstafel

Bestuurstafel juni 2021

Inmiddels staat de maand met de langste dag alweer op de kalender. Met die langste dag is natuurlijk niets mis. Laten we van iets anders wat al te lang geduurd heeft, hopen dat we erop zeer korte termijn afscheid van kunnen nemen. Wij denken dat dit verder niet uitgelegd hoeft te worden.

In mei heeft de Parkieten Sociëteit zich aangesloten bij KleindierNed. Dit is een samenwerkingsorgaan van negen organisaties en met de Parkieten Sociëteit erbij tien. Het doel is samenwerking betreffende wetgeving op het gebied van het houden van dieren. Op de site www.kleindierned.nl kunt u meer hierover lezen en worden alle aangesloten organisaties ook genoemd. KleindierNed streeft in grote lijn hetzelfde doel na als het PVH (Platform Verantwoord Huisdierbezit). Waarom hebben wij ons hierbij aangesloten? Omdat wij het belangrijk vinden om de krachten te bundelen en een eenheid te vormen richting de overheid. Wij willen onze achterban van de juiste informatie voorzien en daarom is een brede horizon een must. Het eerste overleg, waarbij de Parkieten Sociëteit als toehoorder aanwezig was, heeft een goede indruk van de organisatie en de mensen daarin achtergelaten. Wij kijken dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.

Lees meer...

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er enige pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proefmagazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.

soortbescherming projecten, klik op de oranje link voor de website

Onze trots