start
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Op de site van het RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - zijn de indicaties opgegeven om iets als een bedrijfsmatigheid te beschouwen. U kunt dit lezen op https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/huisdieren-houden-en-fokken/bedrijfsmatig-huisdieren-houden/bedrijfsmatig

Mocht u bezoek krijgen van een NVWA-inspecteur, dan is het aan u om aan te tonen dat u hobbymatig bezig bent. Bent u het niet eens met de beslissing van de NVWA-inspecteur en wilt u in beroep tegen zijn besluit, dan kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons opnemen. Via de Parkieten Sociëteit kunt u mogelijk in rechten vertegenwoordigd worden door de PVH-jurist

Het huidige magazine

images/magazine/1811-1_resize.JPG

Van de bestuurstafel

Bestuurstafel december 2018

Wat houdt ons aan het einde van het jaar nog bezig. Die vraag is snel beantwoord namelijk de dreiging voor een algeheel verbod op het houden van huisdieren. Enkele weken geleden is er een nieuw voorstel ingediend met als doel een algeheel verbod op het houden van huisdieren. Dit alles onder de noemer van de positieflijst. Kennelijk denkt men in Den Haag dat met een houderijverbod alle problematiek van handhaving en misstanden opgelost zijn. Hier zijn wij het absoluut niet mee eens. Gelukkig is de PS aangesloten bij het PVH (platvorm verantwoord huisdierbezit) en kunnen we rekenen op de capaciteiten van een gepassioneerde jurist. Zij heeft al laten weten dat ook dit voorstel aan alle kanten rammelt en aangevochten gaat worden. Voorlopig hoeven we ons nog geen zorgen te maken. We moeten er met ons allen wel bewust van zijn dat er kritisch naar ons gekeken wordt en dat we dus door moeten gaan met het verantwoord houden van onze dierbare vrienden.

Wat ons in november heel even bezig heeft gehouden, was het bericht dat 22 oktober in de media verscheen over de stop van de Zwolse vogelmarkt. Er is bij de organiserende vereniging onvoldoende bestuurlijke draagkracht en er zijn niet langer voldoende vrijwilligers te motiveren om de zeer omvangrijke organisatie te kunnen uitvoeren. Dat is erg jammer want deze markt is in Europa een begrip. Gelukkig kwam 9 november het goede/blijde bericht dat de markt een doorstart gaat maken. De firma Heesakkers gaat een groot deel van de organisatie op zich nemen en maakt het mogelijk dat zaterdag 23 februari 2019 de volgende editie kan plaatsvinden.

Belangrijke data voor bezoekers en/of deelnemers aan shows:
Afdeling Twente: 7 t/m 9 december, Vliegveldweg 347, 7524 PT te Enschede
COM Mondial: 10 t/m 13 januari, Rieteweg 4, 8011 AB te Zwolle
Informatie omtrent deze evenementen via de desbetreffende secretariaten.

Deze tijd van het jaar kan het soms erg koud en guur zijn. Heeft u uw vogels voldoende beschermd tegen die weersomstandigheden? Sta daar eens even bij stil wanneer u na het verzorgen van uw vogels weer in huis komt, de jas aan de kapstok hangt en bij de kachel kruipt. En dan de jaarwisseling die traditioneel met veel lichtflitsen en geknal wordt gevierd. U zult niet de eerste zijn die op nieuwjaarsdag dode of verwonde vogels uit de volière moet halen. Misschien is het verstandig om ‘s nachts een klein lampje bij de vogels te laten branden zodat zij niet in blinde angst gaan vliegen. Het kan ook helpen om, gedurende de nacht, een radio zachtjes aan te laten. De harde knallen worden op die manier geen plotselinge geluiden omdat er continue geluid is.

Wij wensen u veel kijk en leesplezier met dit december magazine. Heeft u zelf iets te melden? Neemt u dan contact op met de redactieraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het volgende magazine verschijnt begin januari.

Natuurlijk wenst het bestuur alle lezers, adverteerders en medewerkers prettige feestdagen en een veilige en rustige jaarwisseling. Voor 2019 wensen we u gezondheid en goede kweekresultaten.

Bondsbestuur
Parkieten Sociëteit

Ringen voor uw jonge vogels

De ringenservice is volledig actief. U kunt bij ons het hele jaar door ringen bestellen.

De ringen voor het komend jaar worden vanaf oktober geleverd.

Klik op het plaatje om naar de ringenservice pagina te gaan.

komende evenementen

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.

PS laatste nieuws

Onze trots