Afdelingen
Contributie 2020 betalen
Contributie 2020 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

Deze maand hebben we geen contactavond in Tijnje in verband met de feestdagen. Wij als bestuur wensen alle leden van de afdeling Friesland fijne kerstdagen en een gezond nieuwjaar toe.
Wij hopen jullie in het nieuwe jaar weer te begroeten.


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

In november hebben we het jaar alweer afgesloten. Als bestuur kijken wij terug op een positief jaar. Helaas hebben we ook zware tijden gehad. Het overlijden van Wim Aardenburg, die alle taken als bestuur op zich nam, heeft ons in een lastige positie gezet. Na veel overleg was er besloten de afdeling op te heffen. Gelukkig hebben we uiteindelijk toch nog een bestuur weten te vormen. Van alle leden kregen wij steun en daardoor hebben wij dit jaar kunnen afmaken. We bedanken jullie hier dan ook hartelijk voor!

Het bestuur wenst u alvast fijne feestdagen en een gezond 2020 toe.

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 17 december is de heer Nico Rosseel met zijn lezing over kaketoes helaas verhinderd. We hebben een goed alternatief gevonden. Dhr. Gert van Dooren van Bird Genetics komt een lezing  geven over DNA analyses. Hoe werkt nu precies een geslachtsbepaling, wat is de verhouding tussen mannen en poppen. Interessante onderwerpen die worden uitgelegd op een begrijpelijke manier. Bij voldoende tijd wordt er ook nog gesproken over de verzorging en kweek van pyrrhura’s.

Tijdens de pauze de bekende tombola met vele prijzen.

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

In december is er geen ledenavond. De eerstvolgende is op vrijdag 3 januari waar iedereen uitgenodigd is om aan de nieuwjaarsreceptie deel te nemen.

 

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

We mogen dit jaar weer terugkijken naar een geweldige show. Tijdens deze dagen hebben we vele bezoekers mogen ontvangen die een mooie collectie vogels konden bewonderen. Dit jaar was er ook weer een publiekprijs. Deze is gewonnen door mevr. Wilhelmina Ramaekers-Knoben met een elegantparkiet, wildkleur. De algemene kampioen 2019 is gewonnen door dhr. Paul ten Cate met een stellalori EK. De voorzitter dhr. John Schwanen overhandigden Paul de bondsprijs die door de landelijke PS beschikbaar was gesteld. Hiervoor nog onze dank. De volgende prijswinnaars zijn, 1e prijs kleine en Engelse grasparkieten Boy & Lonneke met een Engelse grasparkiet OK, 1e prijs neophema?s mevr.  Wilhelmina Ramaekers-Knoben met een elegantparkiet wildkleur EK, 1e prijs Amerikaanse parkiet dhr. Michel Sloen met een P. perlata en picta EK, 1e prijs Aziatische parkiet dhr. Jeffrey Schwanen met een pruimkopparkiet OK, 1e prijs kleine Australisch parkieten dhr. Wim van Bakel met een valkparkiet EK, 1e prijs grote Australisch parkieten dhr. Paul ten Cate met een stellalori EK, 1e prijs papegaaien en kaketoes Aswin & Garlijn met een edelpapegaai Ok, 1e prijs agaporniden Aswin & Garlijn met een roseicollis groen EK. Hierbij willen wij ook bedanken de heren keurmeester dhr. Jack Bonne en dhr. Herman van Kruysdijk en al onze bezoekers, sponsoren zonder hun steun is het onmogelijk om nog een show te organiseren.  En niet te vergeten onze leden te bedanken voor dit prachtige showweekend.

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Terwijl u het maandblad ontvangt, zijn de voorbereidingen voor onze show in volle gang. Wij hopen dan ook dat men in grote getale onze show bezoekt. Daarna zullen wij ons weer richten op het nieuwe jaar 2020. In verband met onze show op 6, 7 en 8 december en de komende feestdagen hebben wij in de maand december geen contactavond. Terugkijkend kunnen we als bestuur spreken over een turbulent jaar. Wij zouden als bestuur graag zien dat de contactavonden wat beter bezocht worden zodat een spreker zinvol is. Om de vereniging staande te houden vragen we om de betaling van de contributie á €10,00 voor 2020 over te maken op rekening van de Parkieten Sociëteit Twente IBAN NL46 RABO 0102034788  opdat we onze activiteiten zoals contactavonden, show en vogelbeurs kunnen blijven organiseren. Wij hebben als bestuur de knoop doorgehakt wat betreft de beurs. De eerste beurs op de nieuwe locatie, Hangar 18 op de vliegbasis Twenthe, hebben wij gehad op 15 september. Deze is goed ontvangen bij het publiek en dit heeft ons doen besluiten de beurs voor 2020 opnieuw te organiseren. De data voor de beurs in 2020 zijn 9 februari en 30 augustus. Voor 2020 is het bestuur alweer druk bezig geweest om een attractief programma in elkaar te zetten. De eerstkomende contactavond zal zijn op donderdag 30 januari. Informatie over activiteiten van onze afdeling: zie hiervoor onze website www.ps-twente.nl  Het bestuur van afdeling Twente wenst eenieder prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020.

 

Secretariaat: P. Pattijn
Groningenlaan 69, 4926 GC  Lage Zwaluwe
Tel: 06-14126911
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden en beurzen van de afdeling West Brabant worden gehouden in: Dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119, 4711 EG, Sint Willebrord.

Deze maand houden wij geen ledenvergadering in verband met de feestdagen. Wij, bestuur en leden Parkieten Sociëteit afd. West Brabant wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2020 toe.
Onze welbekende en gezellige beurs wordt deze maand gehouden op de 2e zondag van de maand, 8 december van 09.00 tot 12.00 uur. Iedereen kan zijn vogels hier te koop aanbieden. Wij hanteren geen staangeld, alleen € 1,00 entree. Nieuwe handelaren zijn welkom na telefonisch contact met M. v. Benthem 06-15530607 of P. Pattijn 06-1412691
De ledenvergadering en de beurs worden beide gehouden in dorpshuis "De Lanteern".

Het is met name van belang in verband met artikel7 lid 4 van onze statuten dat er een nieuwe indeling gemaakt is.
Artikel 17 lid 6 is door nieuwe wetgeving niet meer uitvoerbaar. Uiteraard blijft de administratie wel rekening houden met de indeling.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

De avonden van Oost-Gelderland worden gehouden bij café zaal Teunissen, Hoofdstraat 2, 7035 AK, Kilder

Dinsdag 12 november komt dhr. Sjoerd Zwart een lezing houden met als titel: ‘Het nieuwe medicijn’
Iedereen kan vogels kweken maar helaas gaan er geregeld dingen verkeerd. Deze lezing gaat niet over de standaard onderwerpen tijdens de vogelkweek, maar net een stapje verder. Zoals iedereen ondertussen steeds meer hoort, gaat er steeds meer antibiotica uit de handel. De oorzaak zijn de nieuwe overheidsregels. Hiervoor in de plaats komen er medicijnen op de markt op basis van planten en kruidenextracten. In deze lezing geeft hij uitleg hoe deze medicijnen werken. Ook worden de meest voorkomende ziektes belicht en hoe deze te herkennen en te bestrijden zijn met de "nieuwe" medicijnen.
U kunt die avond ook uw vragen stellen, die hij zal proberen te beantwoorden. Voor een ieder die serieus bezig is met het houden van en de kweek van deze kromsnavels, is dit een prachtige avond. Wie wil dit niet!
De avond wordt gehouden in zaal Teunissen en begint om 19:30 uur.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 - 5715 7193 of René Kampscheur 06 - 5577 3268

 Eerste cijfers van de postcode - o.a. de plaatsen - afdeling die uw belangen behartigd

10

Amsterdam

Noord-Holland

11

Volendam, Zwanenburg, Amstelveen

Noord-Holland

12

Hilversum, Laren, Huizen

Noord-Holland

13

Almere, Weesp

Noord-Holland

14

Bussum, Uithoorn, Purmerend

Noord-Holland

15

Zaandam, Wormerveer

Noord-Holland

16

Enkhuizen, Hoorn

Noord-Holland

17

Heerhugowaard, Schagen, Den Helder

Noord-Holland

18

Alkmaar

Noord-Holland

19

Castricum, Beverwijk, IJmuiden

Noord-Holland

20

Haarlem

Noord-Holland

21

Heemstede, Hoofddorp, Lisse

Zuid-Holland

22

Noordwijk, Wassenaar, Voorschoten, Rijswijk, Katwijk ZH, Leidschendam, Voorburg

Zuid-Holland

23

Leiden

Zuid-Holland

24

Alphen aan de Rijn

Zuid-Holland

25

‘s Gravenhage

Zuid-Holland

26

Delft, Naaldwijk, Monster

Zuid-Holland

27

Zoetermeer, Waddinxveen

Zuid-Holland

28

Gouda

Zuid-Holland

29

Capelle aan de IJssel, Krimpen aan de IJssel, Ridderkerk, Alblasserdam

Zuid-Holland

30

Rotterdam

Zuid-Holland

31

Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoogvliet

Zuid-Holland

32

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Oud-Beijerland, Middelharnis

Zuid-Holland

33

Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht

Zuid-Holland

34

IJsselstein, Nieuwegein, Woerden

Zuid-Holland

35

Utrecht

Zuid-Holland

36

Maarssen

Zuid-Holland

37

Zeist, Baarn, Bilthoven, Soest, Barneveld

Oost-Gelderland

38

Amersfoort, Harderwijk, Nijkerk

Oost-Gelderland

39

Veenendaal, Doorn, Driebergen

Oost-Gelderland

40

Tiel

Oost-Gelderland

41

Culemborg, Leerdam

Zuid-Holland

42

Gorinchem

West-Brabant

43

Zierikzee, Middelburg, Vlissingen

West-Brabant

44

Goes

West-Brabant

45

Oostburg, Terneuzen, Hulst

West-Brabant

46

Bergen op Zoom

West-Brabant

47

Roosendaal

West-Brabant

48

Breda

West-Brabant

49

Oosterhout

West-Brabant

50

Tilburg

West-Brabant

51

Waalwijk

West-Brabant

52

’s Hertogenbosch, Vught

Oost-Brabant

53

Zaltbommel, Oss

Oost-Brabant

54

Uden, Veghel

Oost-Brabant

55

Veldhoven, Valkenswaard

Oost-Brabant

56

Eindhoven

Oost-Brabant

57

Helmond, Deurne

Oost-Brabant

58

Venray

Noord- en midden Limburg

59

Venlo

Noord- en midden Limburg

60

Weert, Roermond

Noord- en midden Limburg

61

Sittard, Geleen

Limburg zuid

62

Maastricht

Limburg zuid

63

Heerlen

Limburg zuid

64

Brunssum, Kerkrade

Limburg zuid

65

Nijmegen

Noord- en midden Limburg

66

Wijchen, Elst

Oost-Brabant

67

Wageningen, Ede

Oost-Gelderland

68

Arnhem

Oost-Gelderland

69

Zevenaar

Oost-Gelderland

70

Doetinchem

Oost-Gelderland

71

Winterswijk

Oost-Gelderland

72

Zutphen

Oost-Gelderland

73

Apeldoorn

Oost-Gelderland

74

Deventer

Twente

75

Enschede

Twente

76

Almelo

Twente

77

Dedemsvaart, Coevorden

Twente

78

Emmen

Drenthe

79

Hoogeveen, Meppel

Drenthe

80

Zwolle, Nunspeet

Twente

81

Raalte, Epe

Twente

82

Lelystad, Kampen

Friesland

83

Emmeloord, Steenwijk

Friesland

84

Gorredijk, Heereveen

Friesland

85

Joure

Friesland

86

Sneek

Friesland

87

Bolsward

Friesland

88

Franeker

Friesland

89

Leeuwarden

Friesland

90

Grouw, Berlikum

Friesland

91

Dokkum

Friesland

92

Drachten

Friesland

93

Roden

Drenthe

94

Assen

Drenthe

95

Stadskanaal

Drenthe

96

Hoogezand

Drenthe

97

Groningen

Drenthe

98

Aduard

Drenthe

99

Appingedam

Drenthe

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.