Afdelingen
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

De afdeling Friesland heeft een zomerstop. De start voor de nieuwe contactavond zal zijn in oktober. Voor nieuws houdt de website in de gaten!!

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

We gaan onze zomerstop in dat betekend dat juni, juli en augustus wegvallen wat betreft een verenigingsavond. In september pakken we de draad weer op. Er werd ook al gevraagd of er nog een uitje komt in oktober. Dus we zullen eens kijken wat we nog kunnen doen, dit is altijd weer een uitdaging.
Even terug kijkend op de vogelbeurs eind april, kunnen we constateren dat dit geslaagd was. Ook dit is voor herhaling vatbaar.
Dan wens ik u allemaal een mooie zomer en voor diegene die op vakantie gaan, veel plezier.
Heeft u een reis naar landen waar u mooie foto’s van kromsnavels kunt maken dan zie ik die graag tegemoet. Ik wil deze met uw toestemming op onze Facebook pagina plaatsen. Graag tot ziens in september.


Secretariaat: L.A.J. Jansen
Kromstraat 183, 5345 AC Oss
Tel. 0412-642844
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Oost Brabant worden gehouden in: café - zaal Wittenberg, Oude Molenstraat 10, 5342 GC, Oss

Zondag 24 juni organiseren we traditiegetrouw een barbecue voor de leden en hun partners. Dit keer wordt de barbecue gehouden bij een lid van ons namelijk G. van de Wijst. We starten om 15.00 uur met een bezichtiging van de vogels en vanaf 16.30 uur begint de barbecue.
Deelname voor de leden is gratis, partners betalen € 10,- per persoon. De leden die zich nog niet hebben opgegeven kunnen zich aanmelden bij de penningmeester, J. van Lieverlooy.

Nieuwsgierig naar de overige lezingen / evenementen in 2018? Kijk dan ook eens op onze website www.obps.nl

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

Op de in april gehouden jaarvergadering hebben we kunnen melden dat er nu 78 betalende leden zijn zodat we er op dit moment redelijk voorstaan. De kascontrole werd door de kascommissie in orde bevonden, waarvoor dank. Hans van Stein was aftredend maar is weer herkozen. De contributie blijft op het zelfde niveau gehandhaafd. De volgende clubactiviteit vindt plaats op 29 juni en bestaat uit een rondgang door vogelpark Avifauna. Hierna is het vakantie waarna op 28 september de eerstvolgende clubavond wordt gehouden. Dhr. Chris van Dam zal ons dan een film tonen. Op 26 oktober komt dhr. Piet Rozendaal met een film.
Voor wat betreft onze bus- en fietstocht zouden wij graag nog wat inschrijvingen willen verwelkomen.

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 17 april zal Jos van Himbergen de lezing verzorgen met als titel ‘voeding waar zaadetende papegaaien om vragen’.
Parkieten en papegaaien vinden in hun natuurlijke omgeving alles wat ze nodig hebben. Ze leven in een jaarlijkse cyclus van rust-, kweek- en ruitijd. Als het kweken van kromsnavels onze hobby is, dan dienen we te weten wat deze vogels het jaar rond nodig hebben. In vogelvlucht wordt op deze avond de voeding van onze kromsnavels besproken aan de hand van praktische voorbeelden en tal van nuttige tips. De avond is geschikt voor zowel de beginnende vogelliefhebber als de ervaren kweker om de opgedane kennis tot je te nemen dan wel je eigen ervaringen diepgaander besproken te zien. Een gezellige leerzame avond, die eigenlijk geen enkele vogelliefhebber mag missen.

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Terwijl ik dit schrijf zijn we al weer druk bezig met de voorbereiding voor de beurs in oktober die zal worden verplaats, en de show in december die vermoedelijk naar voren wordt verschoven (zie daarvoor onze website). Wij hebben donderdag 31 mei de eerste helft van het seizoen afgesloten met een gezellige avond waarin dhr. de Jong mede de avond vulde. In de maand juni brengen we een bezoek aan de Firma GARVO. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden bij Alexander Jassies: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Edwin Stappenbeld e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 In juli en augustus zijn er zoals gewoonlijk geen contactavonden. Dit zijn onze vakantiemaanden. Wij hopen na de vakantie u allen weer in goede gezondheid te ontmoeten op donderdag 27 september in ons onderkomen, het buurthuis ’t Lansink. Dit is de eerste contactavond na de vakantie. Deze avond zal worden verzorgd door dhr. G. v. Doorn. Als bestuur hopen wij, dat u allen een succesvol kweekseizoen mag hebben en veel jonge - en bijzondere vogels op stok zult krijgen. Voor onze tussentijdse activiteiten, zie hiervoor de mailbox en onze geheel vernieuwde site. Als u het maandnieuws niet ontvangt via de mail, laat het ons weten door even een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Wij zorgen er dan voor dat u in de toekomst het maandnieuws ontvangt.  Onze website www.ps-twente.nl is sinds een jaar weer in de lucht. Wij plaatsen hierop al het afdelingsnieuws. Ik wil een ieder die de afdelingscontributie nog niet heeft betaald nogmaals vragen, in het belang van afdeling, de contributie á € 10 te voldoen op rekening Nr. NL46RABO0102034788 t.n.v. Parkieten Sociëteit Twente. Wij wensen alle leden een prettige vakantie, en hopen iedereen na de vakantie uitgerust en in goede gezondheid terug te zien op onze contactavond in september.

• 28 juni: bezoek aan Garvo
• juli en augustus: VAKANTIE
• 27 september: contactavond, spreker dhr. G. v. Doorn
• 14 oktober: BEURS, zie hiervoor onze website markt
• 25 oktober: contactavond, spreker dhr.  A. v. Kooten
• ??  november: bespreking show Buurthuis ’t Lansink
• 07-08 en 09 december: SHOW Vliegbasis TWENTE HANGAR 11? Mogelijk naar november
• 31 januari 2019: contactavond, spreker dhr. M. v. d. Plas

 

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

Voor de maand juni is er verder geen contactavond meer. In de maand juli hebben we twee  activiteiten op de planning staan en dat zijn: zaterdag 7 juli een uitstapje naar de Zoo te Duisburg en zaterdag 21 juli een BBQ bij ons verenigingslokaal “De Residentie” Onze eerstvolgende contactavond is vrijdag 7 september met het onderwerp voorbereiding van de show 2018 en leden aan het woord. Het beloofd weer een gezellige informatieve avond te worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom op onze contactavonden. Neem dus gerust vrienden en bekenden mee om kennis te maken met de parkieten Sociëteit Limburg-Zuid.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

De afdeling heeft tot het najaar geen activiteiten. Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 5715 7193 of René Kampscheur 06 5577 3268

 

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.