Afdelingen
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

De afdeling Friesland heeft een zomerstop. De start voor de nieuwe contactavond zal zijn in oktober. Voor nieuws houdt de website in de gaten!!

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

We gaan onze zomerstop in dat betekend dat juni, juli en augustus wegvallen wat betreft een verenigingsavond. In september pakken we de draad weer op. Er werd ook al gevraagd of er nog een uitje komt in oktober. Dus we zullen eens kijken wat we nog kunnen doen, dit is altijd weer een uitdaging.
Even terug kijkend op de vogelbeurs eind april, kunnen we constateren dat dit geslaagd was. Ook dit is voor herhaling vatbaar.
Dan wens ik u allemaal een mooie zomer en voor diegene die op vakantie gaan, veel plezier.
Heeft u een reis naar landen waar u mooie foto’s van kromsnavels kunt maken dan zie ik die graag tegemoet. Ik wil deze met uw toestemming op onze Facebook pagina plaatsen. Graag tot ziens in september.


Secretariaat: L.A.J. Jansen
Kromstraat 183, 5345 AC Oss
Tel. 0412-642844
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Oost Brabant worden gehouden in: café - zaal Wittenberg, Oude Molenstraat 10, 5342 GC, Oss

Zondag 24 juni organiseren we traditiegetrouw een barbecue voor de leden en hun partners. Dit keer wordt de barbecue gehouden bij een lid van ons namelijk G. van de Wijst. We starten om 15.00 uur met een bezichtiging van de vogels en vanaf 16.30 uur begint de barbecue.
Deelname voor de leden is gratis, partners betalen € 10,- per persoon. De leden die zich nog niet hebben opgegeven kunnen zich aanmelden bij de penningmeester, J. van Lieverlooy.

Nieuwsgierig naar de overige lezingen / evenementen in 2018? Kijk dan ook eens op onze website www.obps.nl

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

Op de in april gehouden jaarvergadering hebben we kunnen melden dat er nu 78 betalende leden zijn zodat we er op dit moment redelijk voorstaan. De kascontrole werd door de kascommissie in orde bevonden, waarvoor dank. Hans van Stein was aftredend maar is weer herkozen. De contributie blijft op het zelfde niveau gehandhaafd. De volgende clubactiviteit vindt plaats op 29 juni en bestaat uit een rondgang door vogelpark Avifauna. Hierna is het vakantie waarna op 28 september de eerstvolgende clubavond wordt gehouden. Dhr. Chris van Dam zal ons dan een film tonen. Op 26 oktober komt dhr. Piet Rozendaal met een film.
Voor wat betreft onze bus- en fietstocht zouden wij graag nog wat inschrijvingen willen verwelkomen.

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 17 april zal Jos van Himbergen de lezing verzorgen met als titel ‘voeding waar zaadetende papegaaien om vragen’.
Parkieten en papegaaien vinden in hun natuurlijke omgeving alles wat ze nodig hebben. Ze leven in een jaarlijkse cyclus van rust-, kweek- en ruitijd. Als het kweken van kromsnavels onze hobby is, dan dienen we te weten wat deze vogels het jaar rond nodig hebben. In vogelvlucht wordt op deze avond de voeding van onze kromsnavels besproken aan de hand van praktische voorbeelden en tal van nuttige tips. De avond is geschikt voor zowel de beginnende vogelliefhebber als de ervaren kweker om de opgedane kennis tot je te nemen dan wel je eigen ervaringen diepgaander besproken te zien. Een gezellige leerzame avond, die eigenlijk geen enkele vogelliefhebber mag missen.

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Lang gewacht, eindelijk in de lucht onze geheel vernieuwde website www.ps-twente.nl
Nog niet iedereen ontvangt het maandnieuws. Het is mogelijk dat het maandnieuws in uw spambox beland. Als u hem helemaal niet ontvangt dan horen we het graag. Stuur ons dan even een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen er voor dat u in de toekomst het nieuws ontvangt. Dit was de aankondiging in het maandnieuws vorig jaar maar tot op heden heeft het bestuur er weinig tot geen reactie op gekregen. Daarom nogmaals een oproep onzerzijds maar ook de laatste oproep. Wij kunnen als bestuur niet alleen de zaken runnen. Hierbij hebben wij de steun en hulp van onze leden heel hard nodig. Wij hopen dat de contactavonden beter bezocht worden. Wij hopen tevens dat er steun en reacties van onze leden komen. Dit geldt zowel voor de contributie van € 10,00 aan de afdeling als ook voor advertenties voor de catalogus en de banner op onze site.
Wij kunnen u over al onze activiteiten en het nieuws van de afdeling via deze site, en op de contactavonden op de hoogte brengen.
Op de site is er een mogelijkheid om door uw plaatselijke dierenspeciaalzaak of voerleverancier, een banner te plaatsen. Deze mogelijkheid zorgt er onder andere voor dat onze afdelingskas versterkt wordt. Daarom vragen wij u om ons daarbij te helpen door banners te werven voor onze site. Een banner kost €25,- per jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Jassies (tel.06-12366299 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
In de maanden juli en augustus worden er geen contactavonden gehouden i.v.m. met de vakantie. Donderdag 27 september om 20.00 uur in Buurthuis ‘t Lansink zal onze eerstvolgende contactavond zijn. Deze avond zal worden verzorgd door dhr. G v. Doorn. Graag willen wij ook nog even de beurs van zondag 14 oktober bij u onder de aandacht brengen. We zijn op dit moment druk bezig met en nieuwe bestemming. Voor het nieuws hierover verwijzen wij naar het maandnieuws of onze site www.ps-twente.nl Het bestuur wenst u allen een prettige vakantie en ziet u graag weer terug op onze contactavonden.

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

In de maand juli hebben we 2 activiteiten op de planning staan en dat zijn: zaterdag 7 juli een uitstapje naar de Zoo te Duisburg en zaterdag 21 juli een BBQ bij ons verenigingslokaal “De Residentie”. Onze eerstvolgende contactavond is vrijdag 7 september met het onderwerp voorbereiding van de show 2018 en leden aan het woord. Het beloofd weer een gezellige informatieve avond te worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom op onze contactavonden. Neem dus gerust vrienden en bekenden mee om kennis te maken met de parkieten Sociëteit Limburg Zuid.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

De afdeling heeft tot het najaar geen activiteiten. Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 5715 7193 of René Kampscheur 06 5577 3268

 

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.