Afdelingen
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

In de maand december heeft de afdeling Friesland geen contactavond, dit in verband met de feestdagen. Wij wensen onze leden dan ook fijne kerstdagen en een gezond nieuw jaar toe.
Verder wil ik u er nog op wijzen om de contributie van € 5,00 voor de afdeling Friesland over te maken op rekeningnummer NL64 INGB 0007702511. Dit kunt u ook vinden op de website van de afdeling Friesland. Houdt voor meer nieuws onze website in de gaten..

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

Het bestuur wenst u allen fijne feestdagen en een gezond 2019 toe.


Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 18 december zal familie de Moor een lezing geven over Singapore/Bali/Maleisië.

Een reis op zoek naar diverse soorten vogels. Het blijft spannend om vogels te zien in de vrije natuur en daarom zijn er ook bezoeken gebracht aan verschillende dierentuin(en) om zo te weten naar welke soorten er in de natuur gezocht kan worden.
- In Singapore bezoeken we het mooie vogelpark Jurong Birdpark. We raken er niet alleen in de ban van paradijsvogels maar worden ook verliefd op de fascinerende neushoornvogels die rondvliegen in Singapore  stad en omgeving. Hier is, in samenwerking met Bali Bird Park, een project gaande voor zowel de paradijsvogels als de neushoornvogels en de balispreeuw dus gaan we ook naar Bali. Ook daar hebben we aardig wat kunnen fotograferen.
- We bezochten het eiland Palua Ubin.
- In Maleisië zijn we op zoek gegaan naar de blauwstuit (Blue Rumped) papegaai in Taman Negara. We bezoeken in Kuala Lumpur een schitterend vogelpark: Het Kuala Lumpur Birdpark.  
- Borneo (Land below the wind) waar we naar het  Kinabatangan Wildlife Reservaat gaan. Een reis met de boot over de Kinabatangan-rivier op zoek naar vogels.
- In de sporen van David Attenborough gaan we door Borneo op zoek naar de neushoornvogels en zien ook de mooie ijsvogels over het water vliegen. Niet alleen vogels zijn gefotografeerd maar ook de natuur van deze landen. Denk aan de orang-oetang; de schildpadden op Selingan het Turtle eiland die toch wel een indruk na laten en de grotten van Gomantong waar een zwaluw zijn nestje bouwt. Allemaal ervaringen die deze avond met u wordt gedeeld.  

Tijdens de pauze zal er de bekende tombola worden gehouden met vele prijzen.

Heeft iedereen een getekend exemplaar ingeleverd van het mutatieformulier Informatief 2019 tezamen met de Privacyverklaring?

!

Breng op deze avond gerust een vriend of kennis mee om kennis te laten maken met de Parkieten Sociëteit. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

De clubavond in oktober werd verzorgd door Piet Roozendaal met een film over de natuur in Peru. Te veel leden hebben iets moois gemist want het aantal belangstellenden had best iets hoger mogen zijn.
In december houden we geen clubavond. U bent van harte welkom op de eerstvolgende activiteit en wel de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari. Tot dan!

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

We mogen dit jaar weer terugkijken naar een geweldige show. Tijdens deze dagen hebben we vele bezoekers mogen ontvangen, die een mooie collectie vogel konden bewonderen. Dit jaar was er weer een publiekprijs, deze is gewonnen door fam. Van Bakel met een incakaketoe. De algemene kampioen 2018 is gewonnen door Carlijn en Ashwin met een roseicolli lutino EK. Mw. Schwanen overhandigden hun de bondsprijs die door de landelijke PS beschikbaar was gesteld. Hiervoor nog onze dank. De volgende prijswinnaars zijn, 1e prijs kleine en Engelse grasparkieten dhr. Jeffrey. Schwanen met een kleine grasparkiet EK, 1e prijs neophema?s mw. Mien Ramaekers Knoben met een elegantparkiet wildkleur EK, 1e prijs Amerikaanse parkieten mw. Sandra. Niessen met een Pyrrhura molinea EK, 1e prijs Aziatische parkieten dhr. Guy Wolfs met een halsbandparkiet EK, 1e prijs kleine Australische parkieten dhr. Paul Ten Cate met een viooltjeslori OK,  1e prijs grote Australische parkieten dhr. Michel Sloen met een groenvleugelkoningsparkiet EK, 1e prijs papegaaien en kaketoes dhr. Jeffrey Schwanen met een senegalpapegaai (bonte boertje) Ok, 1e prijs agaporniden Aswin en Carlijn met een roseicolli lutino EK. Hierbij willen wij ook de heren keurmeester en al onze bezoekers, sponsoren en niet vergeten onze leden bedanken voor dit prachtige show weekend.
Zaterdag 8 december is er weer een contactavond, aanvang 18.00 uur. Onderwerp van deze avond is de evaluatie van onze jaarlijkse show, en daarna sint/kerst viering. Het beloofd weer een gezellige avond te worden. Deze avond is alleen voor onze leden en hun partner en zal zijn in ons vereniging lokaal ?De Residentie?.

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Op het moment dat ik dit schrijf zijn de voorbereidingen voor onze show in volle gang. Wij hopen dan ook dat men in grote getale onze show bezoekt. De show wordt gehouden op 7,8 en 9 december in Hangar 11 op Vliegveld Twente. Na de show zullen wij ons weer richten op het nieuwe jaar. In verband met onze show en de komende feestdagen hebben wij in de maand december geen contactavond. De eerstkomende contactavond zal zijn op donderdag 31 januari 2019.
Terugkijkend naar 2018 is het een turbulent jaar geweest. We hebben als bestuur een knoop moeten doorhakken over de locatie van onze vogelbeurs; andere activiteiten moeten ontplooien om de afdeling financieel staande te houden en hebben we afscheid moeten nemen van een zeer trouwe afdelingslid dhr. Gerrit Kockmann, tevens onze erevoorzitter. We zien een teruggang in het bezoeken van onze contactavonden, wat we jammer vinden, gezien de vaak zeer interessante sprekers die we elke keer uitnodigen. Wel is er een trouwe groep vrijwilligers waar we, bij elke activiteit die de afdeling ontplooit, steeds weer op kunnen bouwen en die met enthousiasme klaar staan en aanwezig zijn. Dit is dan ook het hart van de afdeling waar we erg trots op zijn en wat ons energie geeft. Natuurlijk bestaat de wens dat er meer leden van de afdeling komen helpen en de avonden komen bezoeken om de afdeling levendig te houden. Uiteindelijk maken vele handen maken licht werk, dus bij deze: wees welkom!
Na dit turbulente jaar kijken we met veel vertrouwen naar het jaar 2019, waarbij de steun en inzet van onze leden van groot belang is. Dit kunt u niet alleen doen d.m.v. € 10,00 afdelingsbijdrage over te maken via de acceptgiro die bij het jaarprogramma toegevoegd is maar ook uw medewerking verlenen bij een activiteit. Alle steun, in welke vorm dan ook, is welkom. Informatie over activiteiten van onze afdeling kunt u vinden op onze website
www.ps-twente.nl
Het bestuur van afdeling Twente wenst een ieder prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2019.

Secretariaat: P. Pattijn
Groningenlaan 69, 4926 GC  Lage Zwaluwe
Tel: 06-14126911
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden en beurzen van de afdeling West Brabant worden gehouden in: Dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119, 4711 EG, Sint Willebrord.

Deze maand houden we geen ledenvergadering in verband met de feestdagen.

Onze welbekende en gezellige beurs wordt deze maand gehouden op de 2e zondag van de maand 9 december van 09.00 tot 12.00 uur. Nieuwe handelaren zijn welkom na telefonisch contact met M. v. Benthem 06-15530607 of P. Pattijn 06-14126911
De beurs wordt gehouden in dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119 in Sint Willebrord.

Wij wensen het hoofdbestuur, de redactieraad en alle leden van de Parkieten Sociëteit fijne kerstdagen en een gezond 2019 toe.Het is met name van belang in verband met artikel7 lid 4 van onze statuten dat er een nieuwe indeling gemaakt is.
Artikel 17 lid 6 is door nieuwe wetgeving niet meer uitvoerbaar. Uiteraard blijft de administratie wel rekening houden met de indeling.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

De avonden van Oost-Gelderland worden gehouden bij café zaal Teunissen, Hoofdstraat 2, 7035 AK, Kilder

De afdeling Oost-Gelderland heeft geen maandelijkse activiteiten.
Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 - 5715 7193 of René Kampscheur 06 - 5577 3268

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 - 5715 7193 of René Kampscheur 06 - 5577 3268

 Eerste cijfers van de postcode - o.a. de plaatsen - afdeling die uw belangen behartigd

10

Amsterdam

Noord-Holland

11

Volendam, Zwanenburg, Amstelveen

Noord-Holland

12

Hilversum, Laren, Huizen

Noord-Holland

13

Almere, Weesp

Noord-Holland

14

Bussum, Uithoorn, Purmerend

Noord-Holland

15

Zaandam, Wormerveer

Noord-Holland

16

Enkhuizen, Hoorn

Noord-Holland

17

Heerhugowaard, Schagen, Den Helder

Noord-Holland

18

Alkmaar

Noord-Holland

19

Castricum, Beverwijk, IJmuiden

Noord-Holland

20

Haarlem

Noord-Holland

21

Heemstede, Hoofddorp, Lisse

Zuid-Holland

22

Noordwijk, Wassenaar, Voorschoten, Rijswijk, Katwijk ZH, Leidschendam, Voorburg

Zuid-Holland

23

Leiden

Zuid-Holland

24

Alphen aan de Rijn

Zuid-Holland

25

‘s Gravenhage

Zuid-Holland

26

Delft, Naaldwijk, Monster

Zuid-Holland

27

Zoetermeer, Waddinxveen

Zuid-Holland

28

Gouda

Zuid-Holland

29

Capelle aan de IJssel, Krimpen aan de IJssel, Ridderkerk, Alblasserdam

Zuid-Holland

30

Rotterdam

Zuid-Holland

31

Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoogvliet

Zuid-Holland

32

Spijkenisse, Hellevoetsluis, Oud-Beijerland, Middelharnis

Zuid-Holland

33

Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht

Zuid-Holland

34

IJsselstein, Nieuwegein, Woerden

Zuid-Holland

35

Utrecht

Zuid-Holland

36

Maarssen

Zuid-Holland

37

Zeist, Baarn, Bilthoven, Soest, Barneveld

Oost-Gelderland

38

Amersfoort, Harderwijk, Nijkerk

Oost-Gelderland

39

Veenendaal, Doorn, Driebergen

Oost-Gelderland

40

Tiel

Oost-Gelderland

41

Culemborg, Leerdam

Zuid-Holland

42

Gorinchem

West-Brabant

43

Zierikzee, Middelburg, Vlissingen

West-Brabant

44

Goes

West-Brabant

45

Oostburg, Terneuzen, Hulst

West-Brabant

46

Bergen op Zoom

West-Brabant

47

Roosendaal

West-Brabant

48

Breda

West-Brabant

49

Oosterhout

West-Brabant

50

Tilburg

West-Brabant

51

Waalwijk

West-Brabant

52

’s Hertogenbosch, Vught

Oost-Brabant

53

Zaltbommel, Oss

Oost-Brabant

54

Uden, Veghel

Oost-Brabant

55

Veldhoven, Valkenswaard

Oost-Brabant

56

Eindhoven

Oost-Brabant

57

Helmond, Deurne

Oost-Brabant

58

Venray

Noord- en midden Limburg

59

Venlo

Noord- en midden Limburg

60

Weert, Roermond

Noord- en midden Limburg

61

Sittard, Geleen

Limburg zuid

62

Maastricht

Limburg zuid

63

Heerlen

Limburg zuid

64

Brunssum, Kerkrade

Limburg zuid

65

Nijmegen

Noord- en midden Limburg

66

Wijchen, Elst

Oost-Brabant

67

Wageningen, Ede

Oost-Gelderland

68

Arnhem

Oost-Gelderland

69

Zevenaar

Oost-Gelderland

70

Doetinchem

Oost-Gelderland

71

Winterswijk

Oost-Gelderland

72

Zutphen

Oost-Gelderland

73

Apeldoorn

Oost-Gelderland

74

Deventer

Twente

75

Enschede

Twente

76

Almelo

Twente

77

Dedemsvaart, Coevorden

Twente

78

Emmen

Drenthe

79

Hoogeveen, Meppel

Drenthe

80

Zwolle, Nunspeet

Twente

81

Raalte, Epe

Twente

82

Lelystad, Kampen

Friesland

83

Emmeloord, Steenwijk

Friesland

84

Gorredijk, Heereveen

Friesland

85

Joure

Friesland

86

Sneek

Friesland

87

Bolsward

Friesland

88

Franeker

Friesland

89

Leeuwarden

Friesland

90

Grouw, Berlikum

Friesland

91

Dokkum

Friesland

92

Drachten

Friesland

93

Roden

Drenthe

94

Assen

Drenthe

95

Stadskanaal

Drenthe

96

Hoogezand

Drenthe

97

Groningen

Drenthe

98

Aduard

Drenthe

99

Appingedam

Drenthe

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.