Afdelingen
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

De afdeling Friesland heeft een zomerstop.
De start voor de nieuwe contactavond zal zijn in oktober.
Voor meer nieuws, houdt de website in de gaten!

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

Donderdag 26 april hebben we dhr. Kees Diepstraten uitgenodigd. Kees is verbonden aan de Firma Witte Molen vogelvoeders. Het onderwerp wat aan bod komt heeft met vruchtbaarheid te maken, een passend onderwerp nu de kweek op gang begint te komen.
Kun je vruchtbaarheid eigenlijk wel regelen? Kun je ook kiezen voor de geboorte van een man of liever een pop?  
Kees is eerder bij ons geweest en wij mochten ervaren dat hij een grote kennis van vogels heeft in de breedste zin van het woord. Wilt u nu een vruchtbaar jaar voor uw vogels dan is dit de uitgelezen avond om bij ons aanwezig te zijn.


Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

Nadat we in januari dhr. van Dam mochten ontvangen was tijdens onze bijeenkomst van februari het woord aan dhr. Mart Zwetsloot. Hij hield een diapresentatie over zijn hobby; het houden van diverse kromsnavelsoorten waarbij vooral de kweek en de voeding ter sprake kwamen. Het leverde een leuke een leerzame avond op. Op 20 april is het weer tijd voor onze jaarvergadering waarbij we uiteraard hopen op een grote opkomst. En….denk aan onze busreis want vol is vol!

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Dinsdag 17 april zal dhr. Jos van Himbergen de lezing verzorgen met als titel voeding waar zaadetende papegaaien om vragen.
Parkieten en papegaaien vinden in hun natuurlijke omgeving alles wat ze nodig hebben. Ze leven in een jaarlijkse cyclus van rust-, kweek- en ruitijd. Als het kweken van kromsnavels onze hobby is, dan dienen we te weten wat deze vogels het jaar rond nodig hebben. In vogelvlucht wordt deze avond de voeding van onze kromsnavels besproken aan de hand van praktische voorbeelden en tal van nuttige tips. De avond is geschikt voor zowel de beginnende vogelliefhebber als de ervaren kweker om de opgedane kennis tot je te nemen dan wel je eigen ervaringen nog eens diepgaander besproken te zien. Een gezellige leerzame avond, die eigenlijk geen enkele vogelliefhebber mag missen.

Breng op deze avond gerust een vriend of kennis mee om kennis te laten maken met de Parkieten Sociëteit. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Donderdag 26 april komt dhr. H. de Jong met een lezing over Madagaskar.

Secretariaat: P. Pattijn
Groningenlaan 69, 4926 GC  Lage Zwaluwe
Tel: 06-14126911
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling West Brabant worden gehouden in: Dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119, 4711 EG, Sint Willebrord.

Deze maand houden wij onze ledenvergadering op laatste vrijdag van de maand op 27 april, aanvang 20.00 uur. De lezinggever is dhr. Cliff Mostien, gids in de Zoo van Antwerpen. In zijn lezing geeft hij ons een kijkje achter de schermen of zoals zijn lezing heet “Behind the scenes”.
Onze welbekende en gezellige beurs wordt deze maand gehouden op de 2e zondag van de maand, 8 april van 09.00 tot 12.00 uur. Nieuwe handelaren zijn welkom na telefonisch contact met M.v. Benthem 06-15530607 of P. Pattijn 06-14126911
De ledenvergadering en de beurs worden beide gehouden in dorpshuis "De Lanteern"

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

De afdeling heeft geen nieuws ingestuurd.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

Dinsdag 17 april zal onze voorjaarsavond worden gehouden. Voor deze avond is dhr. Johnny Wierda uitgenodigd. Hij zal een presentatie geven over het Loro Park op Tenerife en ons meenemen met een kijkje op en over het eiland. In de presentatie zijn diverse bewegende beelden opgenomen.
Ook zullen, op deze avond, de jubilarissen door hem worden gehuldigd.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 5715 7193 of René Kampscheur 06 5577 3268

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.