van de bestuurstafel
Contributie 2020 betalen
Contributie 2020 betalen

Bestuurstafel december 2019

Voor u ligt het laatste magazine van 2019. Wij hopen dat u het afgelopen jaar ons fraaie bondsorgaan met plezier heeft gelezen. Tevens hopen wij dat u datgene wat u van de Parkieten Sociëteit verwacht, ook heeft gevonden. Wij trachten door betrokkenheid bij o.a. het PVH (Platvorm Verantwoord Huisdierbezit), CITES en de COM (Confédération Ornithologique Mondiale) u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen onze hobby. Eén van de belangrijkste zaken is de steeds strakker wordende wetgeving. Uiteindelijk hebben we daar allemaal mee te maken. Zijn er nieuwe ontwikkelingen dan kunt u die in ons magazine en onze website lezen. Lees het magazine daarom ook zorgvuldig en/of bezoek de website met regelmaat.

De meeste contributies voor 2020 zijn inmiddels geïnd. Heeft u uw contributie nog niet voldaan,  verzoeken wij u deze met spoed te voldoen. De verzending van het magazine kan vertraging oplopen bij (te) late betaling.

U bent van ons gewend om rond de eerste dinsdag van de maand het magazine op de deurmat te krijgen. Dit trachten wij in 2020 ook te doen. Echter zal u het eerste magazine niet in januari ontvangen, maar al ergens tussen kerst en oudjaar. De reden hiervoor is dat wij in januari aanwezig zijn op de bondsshow “Vogel 2020” van de NBvV in Zwolle en het magazine dan klaar willen hebben. Wij nodigen u uit om dit evenement te komen bezoeken en een kijkje in onze stand te komen nemen. Vogel 2020 wordt gehouden van 2 t/m 5 januari in de IJsselhallen te Zwolle.
Afdeling Twente houdt van 6 t/m 8 december, in samenwerking met Oneto, de bondsshow in Hangar 11, Vliegveldweg 347, 7524 PT te Enschede.

Deze tijd van het jaar kan het soms al erg koud en guur zijn. Hebben uw vogels voldoende beschutting tegen slechte weersomstandigheden? Sta daar eens even bij stil wanneer u na het verzorgen van uw vogels weer in huis komt, de jas aan de kapstok hangt en bij de kachel kruipt. Gelukkig voor onze vogels maar voor alle dieren in het algemeen staat het afschieten van vuurwerk steeds meer onder druk. Er wordt echter nog altijd vuurwerk afgeschoten tijdens de jaarwisseling. Hebben uw vogels hier voldoende bescherming voor. Vooral de lichtflitsen kunnen de vogels laten schrikken en doen opvliegen. U zult niet de eerste zijn die op nieuwjaarsdag dode of verwonde vogels uit de volière moet halen. Probeer dit dus zo goed mogelijk te voorkomen. Misschien is het verstandig om tijdens de jaarwisseling een klein lampje bij de vogels te laten branden, zodat zij niet in blinde angst gaan vliegen. Het kan ook helpen om een radio zachtjes aan te laten gedurende de nacht. De harde knallen worden op die manier geen plotselinge geluiden omdat er continue geluid is.

Het bondsbestuur kijkt met tevredenheid terug op 2019 en zal er alles aan doen om 2020 een even mooi jaar te laten worden. Wij wensen alle lezers, adverteerders en medewerkers prettige feestdagen en een veilige en rustige jaarwisseling en voor 2020 gezondheid en goede kweekresultaten.


Bondsbestuur
Parkieten Sociëteit

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.