van de bestuurstafel
Contributie 2022 betalen
Contributie 2021 betalen

Beste lezer.

Langzaam maar gestaag gaan we richting het voorjaar en de zomer. Ook gaan we weer stukje bij beetje terug naar een normaler leven en kunnen we hopelijk binnenkort zeggen dat we de Covid 19 pandemie onder controle krijgen. Het is nu een jaar geleden dat wij moesten melden dat de ALV nog steeds niet had plaatsgevonden. Dit jaar hebben we zelfs nog niet eens een datum durven in te plannen. We hopen dat er voor de zomer weer zoveel openingen zijn dat we een datum kunnen prikken en weer een “normale” ALV kunnen houden.

Met het naderen van het voorjaar begint voor veel liefhebbers ook het broedseizoen weer. Wellicht overbodig om te vragen of u aan de ringen heeft gedacht. Het komt namelijk nog te vaak voor dat men ineens eieren heeft of dat er zelfs al jongen in het nest liggen en dan blijkt dat de ringen nog besteld moeten worden. Wanneer onze ringenadministrateur dan meldt dat de levertijd tussen de 6 en de 8 weken is, wordt er nogal eens kwaad en zonder begrip gereageerd. Wij laten de ringen extern produceren dus ook wanneer wij een spoedbestelling plaatsen, zit er levertijd op. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de ringen op tijd in huis te hebben. U weet namelijk zelf wanneer u de nestkasten heeft opgehangen en kunt dus het beste inschatten wanneer het eerste eitje wordt gelegd. Even een kort rekensommetje en u weet ook wanneer het eerste kuiken geringd moet worden.

Door een technisch probleem heeft de productie van het magazine afgelopen maand vertraging opgelopen. De late bezorging is u ongetwijfeld opgevallen. Een aantal mensen hebben aan de bel getrokken en gaven aan dat ze het magazine nog niet hadden ontvangen. Na uitleg over de oorzaak werd het geduld beloond en zijn de magazines hier en daar bezorgd met maximaal  een week vertraging. Wij bieden onze excuses aan voor het wachten, want wij weten dat u iedere maand uitkijkt naar het magazine. We hopen dat het bij dit incident blijft en doen samen met de drukkerij ons best om het in de toekomst te voorkomen, daarbij echter wel afhankelijk van derden.

In maart hebben de meesten onder ons de gelegenheid gehad om een stem uit te brengen voor de tweede kamer verkiezingen. Wij hebben als bond geen politieke voorkeur, maar spreken wel de wens uit dat alle (nieuwe) wetten en regelgeving die betrekking kunnen hebben op onze hobby, op een normale en eerlijke manier tot stand komen. Natuurlijk zitten wij hier bovenop en zullen wij u informeren zodra er nieuws te melden is.

Heeft u zelf een keer iets te melden waarvan u denkt dat het interessant genoeg is voor het magazine, neemt u dan gerust contact op met de redactieraad. Er is echter geen garantie dat het ook daadwerkelijk wordt geplaatst.

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier met dit leerzame magazine.
Het volgende magazine komt voor 10 mei uit.
Bondsbestuur Parkieten Sociëteit.

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er enige pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proefmagazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.