van de bestuurstafel
Contributie 2023 betalen
Contributie 2023 betalen

Bestuurstafel juli /augustus 2022

Het grootste nieuws wat wij in deze editie kunnen brengen, is de succesvolle vrijlating van de spixara. Met als grote headline ‘No longer extinct in the wild’ is op alle sociale media dit nieuws gebracht. Op zaterdag 11 juni jl. zijn acht spixaras vrijgelaten in hun natuurlijke habitat, waar zo’n 20 jaar geleden de laatste in het wild levende spixara is gestorven. De nieuwelingen werden vergezeld door acht illigerara’s, Primolius maracana. Door samen met deze soort, die eveneens in dit leefgebied voorkomt, op te trekken, zullen de vogels sneller hun natuurlijke voedselbronnen vinden en beter en sneller vijanden leren herkennen. Dit is de eerste keer dat een in het wild uitgestorven soort, in de vrije natuur, werd teruggeplaatst. Later dit jaar hopen wij een uitgebreider verslag te kunnen geven van deze memorabele gebeurtenis. Felicitaties gaan uit naar Martin Guth, die dit alles door zijn initiatief mogelijk heeft gemaakt. Felicitaties gaan ook uit naar alle betrokkenen binnen ACTP en iedereen die aan dit project heeft meegewerkt. En natuurlijk ook felicitaties aan Brazilië die hun kleine blauwe ara weer terug in de natuur heeft.

In september is het papegaaiencongres in Tenerife. Bent u geïnteresseerd in het programma stuur dan een mail naar

Voor deelname kunt u contact opnemen met Ruud Vonk, 0168-472 715

Vanaf begin augustus kunt u ringen voor kweekjaar 2023 bestellen. Deze zullen vanaf oktober worden geleverd. De levering van CITES-ringen is vanaf januari 2023. In augustus zullen de ringenbestelformulieren worden verzonden aan de bekenden die geen internet hebben.

Dit is het laatste magazine voor de zomervakantie. In augustus zult u ons even moeten missen, maar in september zullen we weer een mooi magazine bij u bezorgen.

Wij wensen u een fijne vakantie en veel lees- en kijkplezier met dit leerzame magazine.

Het volgende magazine komt in de eerste helft van september uit.

Bondsbestuur Parkieten Sociëteit.

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er enige pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proefmagazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.