van de bestuurstafel
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat in mei strenge regels van kracht zijn geworden voor het beheren van persoonsgegevens. Ook de Parkieten Sociëteit heeft daarmee te maken, en wij hebben de nodige stappen ondernomen om aan de regelgeving te voldoen. Wij kunnen u verzekeren dat de administratie uw gegevens met uiterste zorgvuldigheid en discretie gebruikt en beheerd. Er worden geen gegevens doorgegeven aan derden zonder dat u daarvoor toestemming heeft gegeven.
Uw afdelingsbestuur zal tijdens een extra te houden Algemene Leden Vergadering op 16 juni over de nieuwe regels worden geïnformeerd. Op de agenda voor deze extra ALV staan o.a. de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en een paar andere zaken zoals een herindeling van de afdelingen. Hierbij moet u denken aan het onderbrengen van gebieden waarin nu geen actieve afdeling werkzaam is, bij de bestaande afdelingen. Dit doen wij omdat dan iedereen vertegenwoordigd kan worden (door een afdelingsbestuur) tijdens de ALV en u dus zeggenschap heeft.

De Parkieten Sociëteit heeft zich enkele jaren geleden aangesloten bij het PVH (Platvorm Verantwoord Huisdierbezit) en betaald hiervoor een bedrag van € 0,80 per PS lid. Dit jaar zal de bijdrage verhoogd moeten worden naar € 2,00. Het bondsbestuur gaat hiermee instemmen en zal de verhoging voor u betalen zonder dat hiervoor uw contributie verhoogd wordt. Het werk van het PVH is te belangrijk voor onze hobby om hiermee te stoppen. Kijk maar eens naar de recente successen die Erna Philippi-Gho (jurist via PVH) heeft behaald met betrekking tot o.a. de positieflijst voor zoogdieren. Mocht u zelf een (extra) bijdrage willen geven en daarmee het PVH steunen, neemt u  dan contact met ons op.

Er is veel te doen over onze hobby en het “bedrijfsmatig houden van dieren”. Op de site van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) zijn de indicaties opgegeven om iets als een bedrijfsmatigheid te beschouwen. U kunt dit lezen op https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/huisdieren-houden-en-fokken/bedrijfsmatig-huisdieren-houden/bedrijfsmatig. Deze link staat ook op onze website.
Mocht u bezoek krijgen van een NVWA-inspecteur, dan is het aan u om aan te tonen dat u hobbymatig bezig bent. Bent u het niet eens met de beslissing van de NVWA-inspecteur en wilt u in beroep tegen zijn besluit, dan kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons opnemen. Via de Parkieten Sociëteit kunt u mogelijk in rechten vertegenwoordigd worden door de PVH-jurist.

Wij wensen u veel kijk en leesplezier met dit juninummer. Heeft u zelf iets te melden? Neemt u  dan contact op met de redactieraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bondsbestuur
Parkieten Sociëteit

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.